Urządzenia i Akcesoria
Trufle rumowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
20 sztuk
Składniki
-
200 g śmietany, 36% tłuszczu
-
150 g miodu wielokwiatowego
-
400 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
100 g białego rumu
-
200 g mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
2.6 g
Kalorie
1127 kJ /
269 kcal
Tłuszcz
17.5 g
Błonnik
0.4 g
Węglowodany
23.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SŁODKIE PODARUNKI
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kartofelki marcepanowe
1h 15min
Marcepanowe batoniki
2h 40min
Semifreddo kawowe
6h 30min
Trufle kasztanki
2h
Syrop orzechowy
2h 15min
Cukierki kawowe
2h 35min
Masło kokosowe
5min
Trufle z nadzieniem ciasteczkowym
1h
Chałwa z pistacjami
2h 25min
Krem kokosowo-czekoladowy
15min
Krówki szkockie (Scottish tablets)
2h 15min
Ciasteczka amaretti
1h 10min